Ministerul Apărării din Rusia informează că o dronă a lovit aerodromul militar din regiunea Novgorod, provocând un incendiu și avariind un avion de luptă. Instituția a adăugat că nimeni nu a fost rănit, iar focul a fost stins rapid. Regiunea Novgorod se află la nord-vest de Moscova, la sute de kilometri de granița Rusiei cu Ucraina.

Ca urmare a atacului terorist asupra aerodromului, în hangarul avioanelor a izbucnit un incendiu, care a fost stins rapid de pompieri. O aeronavă a fost avariată“, se arată într-un comunicat al ministerului.

În ultimele luni, Armata Ucraineană a efectuat mai multe atacuri cu drone în interiorul Rusiei. O dronă a lovit, vineri, o clădire din centrul Moscovei, după ce apărarea antiaeriană rusă a lovit-o. Incidentul a dus la perturbarea traficul aerian pe toate aeroporturile civile ale capitalei Rusiei.

Sâmbătă, în prima parte a zilei, Ministerul rus al Apărării a anunțat că apărarea antiaeriană a interceptat o rachetă lansată de Ucraina, deasupra peninsulei Crimeea, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014 și care a înregistrat, de asemenea, o creștere a atacurilor cu drone și rachete.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday