Compania transmite că modelul va fi disponibil la sfârșitul anului 2024 sau cel târziu începutul anului 2025, urmând a fi produs la fabrica sa din Michigan. Deși Ford s-a angajat să construiască vehicule electrice cu emisii zero, ediția limitată a modelului Mustang GTD folosește combustibil fosil și are un motor V8, cu o capacitate de 5,2 litri și peste 800 de cai putere, o cutie automată cu 8 trepte și cu ambreiaj dublu. Mustang GTD este o mașină de curse care a fost modificată pentru a putea fi folosită legal pe drumurile publice.

Pentru o mai bună performanță, Ford a făcut anumite modificări, renunțând la aspectele tipice ale unei mașini, precum portbagajul și bancheta din spate. În locul portbagajului se află un răcitor special pentru cutia de viteze și echipamente pentru sistemul sofisticat de suspensie reglabilă. Mai mult, caroseria este construită aproape în întregime din fibră de carbon, cu un design concentrat pe performanțe aerodinamice. Astfel, eleronul, precum și unele elemente aerodinamice din față vor putea fi acționate hidraulic.

Directorul executiv al Ford, Jim Farley, a declarat că noul model este un competitor al mașinilor sport europene de lux, precum cele produse de Porsche, Aston Martin și Mercedes-Benz. În acest sens, Mustang GTD este proiectat după mașina de curse Mustang GT3, care va participa în competiții internaționale anul viitor. Vicepreședintele sectorului de dezvoltare al produselor Ford a explicat: Vedem Mustang GTD ca pe un fel de abordare a unui outsider care să concureze cu elita curselor din Europa. Nu doar în domeniul mașinilor de curse, ci am vrut să aducem acel vehicul de curse pe stradă“.

Sursa: CNN, Reuters, Ford

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday