Pe măsură ce focul se extinde, circa 4.500 de oameni au primit ordin să părăsească localitățile și locurile de campare, iar altor 3.800 li s-a cerut să nu părăsească locuințele, din cauza calității proaste a aerului. Santa Cruz, capitala insulei, se află la doar 20 de kilometri de incendiu.

Incendiul a izbucnit miercuri, pe Mount Teide, în parcul național din mijlocul celei mai mari dintre insulele Ahipelagului Canare (sub jurisdicție spaniolă) și s-a întins rapid și a ars deja o suprafață de 2.600 de hectare. Drumurile au fost blocate, iar toate punctele de acces la munte de pe insulă au fost închise, însă autoritățile precizează că incendiul nu este în apropierea niciuneia dintre principalele zone frecventate de turiști, iar turismul funcționează normal.

Acesta este probabil cel mai complicat incendiu pe care l-am avut în Insulele Canare, în ultimii 40 de ani, dacă nu din istorie”, a declarat președintele Insulelor Canare, Fernando Clavijo. Acesta a adăugat că incendiul este în prezent ”scăpat de sub control” și că pompierii duc o luptă contracronometru, deoarece în weekend temperaturile vor crește din nou.

Ministerul de Externe al României a emis o avertizare de călătorie în Tenerife, din cauza incendiilor grave: “MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Spaniei că, urmare a puternicului incendiu de vegetaţie care a izbucnit între comunele Arafo şi Candelaria din zona nord-estică a insulei Tenerife, în apropierea vulcanului Teide, autorităţile locale au dispus evacuarea localităţilor Arrate, Chivisaya, Media Montaña, Ajafoña şi Las Lagunetas. Mai multe drumuri naţionale au fost închise, iar autorităţile recomandă evitarea ieşirilor în aer liber şi închiderea geamurilor şi a uşilor”.

Sursă: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday