Marcel Ciolacu a vorbit în deschiderea ședinței de guvern despre conflictele recente de pe litoralul românesc și despre faptul că turiștii nu respectă indicațiile salvamarilor, lansând un apel la autorități “să fie foarte ferme în aplicarea legii”. 

“Începe weekendul și, din nou, stațiunile de pe litoral vor fi pline de turiști. Vreau să fac un apel către forțele de ordine: Să fie foarte ferme în aplicarea legii. Oamenii vor lege și ordine. Trebuie toleranță zero față de toți așa-zișii bombardieri, ce fac scandal și confundă plajele și drepturile cetățenești cu maidanul. Polițiștii și jandarmii au toată susținerea mea, a întregului guvern și a tuturor oamenilor de bun simț din această țară”, a spus premierul. 

Declarația lui Marcel Ciolacu are loc la câteva zile după ce, la Costinești, mai multe persoane s-au bătut cu polițiștii și jandarmii, care au venit să aplaneze un conflict spontan izbucnit între turiști. La Eforie Nord, într-un incident separat, turiștii s-au bătut cu salvamarii, fiind nemulțumiți că nu au fost lăsați să intre în mare, în condițiile în care era arborat steagul roșu. În urmă cu patru zile, șase persoane au murit înecate în apele mării, din cauza valurilor și a curenților puternici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday