Informația a fost dezvăluită agenției Reuters de mai multe persoane implicate în tranzacții, care au dorit să-și păstreze anonimatul. Ele au declarat că principalele bănci de stat au vândut dolari atât pe piața bancară internă, cât și pe cea offshore. Un trader din Shanghai a explicat faptul că “vânzarea de dolari de către băncile de stat a devenit o nouă normalitate pentru a încetini ritmul de depreciere a yuanului”.

Sucursalele din străinătate ale băncilor chineze de stat au vândut, de asemenea, dolari, în timpul orelor de tranzacționare de la Londra și New York, pe parcursul acestei săptămâni, conform Reuters.

Moneda națională a Chinei a pierdut 2,4% față de dolar în această lună și 6% de la începutul anului. În China, un dolar valorează 7,31 yuani, în timp ce în afara Chinei, un dolar s-a tranzacționat cu 7,34 yuani. 

Unul din motivele scăderi yuanului este îngrijorarea tot mai mare a investitorilor cu privire la creșterea economică slabă a Chinei, precum și riscurile legate de rambursările creditelor, în  sectorul imobiliar. În plus, implementarea lentă de către guvern a măsurilor de stimulare a economiei a fost mult sub așteptări. Banca Centrală a coborât dobânda de referință pentru a sprijin economia, fapt ce a pus presiune pe monedă.

Observatorii pieței spun că, în ultimele săptămâni, autoritățile chineze au încercat să încetinească declinul yuanului, banca centrală stabilind în mod persistent un curs de schimb mai ridicat decât așteptările, în timp ce celelalte bănci de stat au vândut dolari în mai multe zile.

Sursă: Reuters

Sursă Foto: Feng Yu | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday