Charlotte von Essen, directorul Serviciul de Securitate al Suediei (SAPO), a informat că este de așteptat ca amenințarea să persiste pentru o perioadă mai lungă: Suedia a trecut de la a fi considerată o țintă legitimă pentru atacuri teroriste la a fi considerată o țintă prioritară”.

Directorul SAPO a mai spus că “societatea suedeză trebuie să-și dezvolte rezistența pentru a face față amenințării”. Decizia nu a fost luată ca urmare a unui incident anume, ci în urma unei evaluări a situației generale. 

La finalul săptămânii trecute, și guvernul britanic și cel american și-au avertizat cetățenii care doresc să călătorească în țara nordică sau care deja se află acolo, cu privire la posibile atacuri teroriste.

Este pentru prima dată din 2016 încoace când nivelul amenințării teroriste din Suedia a ajuns la 4 (mare). Acest lucru înseamnă că există o probabilitate însemnată ca atacatorii să aibă atât intenția, cât și capacitatea să pregătească un atac terorist.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday