Cantități mari de apă s-au strâns în zona pistei, lăsând pasagerii blocați în avioanele aterizate. Timp de mai bine de două ore, activitatea la sol a fost blocată, potrivit unui purtător de cuvânt al aeroportului. 

Peste 23 de avioane, care urmau să aterizeze, au fost deviate către alte aeroporturi în timp ce se aflau în aer, în urma restricțiilor impuse din cauza vremii și a situației de la sol. Alte 70 nu au mai decolat. Oficialii aeroportului din Frankfurt estimează că peste o mie de pasageri au fost afectați.

Serviciul german de meteorologie emisese deja o avertizare pentru întreg landul Hessa, fiind prognozate furtuni puternice. Din cauza ploii, vântului puternic și a fulgerelor, sute de pompieri au intervenit pentru a elibera drumurile și pentru a căuta eventuale victime. Meteorologii au depistat mii de descărcări electrice într-o singură oră.

Sursa: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday