Incendiul a izbucnit miercuri, pe Mount Teide, în parcul național din mijlocul celei mai mari dintre insulele Ahipelagului Canare (sub jurisdicție spaniolă) și s-a întins rapid pe o distanță de 22 de kilometri, acoperind o suprafață de aproape 2.000 de hectare. 250 de pompieri și militari intervin pentru limitarea acestuia, dar autoritățile au spus că, în acest moment, incendiul este scăpat de sub control.

Drumurile au fost blocate, iar toate punctele de acces la munte de pe insulă au fost închise. De asemenea, în jur de 150 de persoane din mai multe sate situate în nord-estul insulei au fost evacuate. 

Potrivit specialiștilor, temperaturile mai răcoroase din timpul nopții (circa 20 de grade Celsius) favorizează intensificarea vântului, ceea ce contribuie la extinderea flăcărilor. Serviciile de urgență de pe insulă avertizează că lupta cu flăcările ar putea dura mai multe zile.

Sursa: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday