Ambasada Ucrainei în România a postat un comunicat de presă în care face apel ”la toți să nu filmeze și să nu disemineze astfel de videoclipuri pe rețelele de socializare și în mass-media, pentru a nu spori amenințarea la adresa vieții oamenilor care lucrează și locuiesc în orașele de pe Dunăre”. Misiunea diplomatică spune că Rusia monitorizează activ internetul și că, pe baza clipurilor, obține informații pentru ajustarea atacurilor sale.

”Cu regret observăm o diseminare pe rețelele de socializare și în unele mass-media a unor filmulețe privind dronele care lovesc infrastructura portuară și funcționarea sistemelor de apărare aeriană ucrainene. În condițiile actuale de agresiune rusă, astfel de filmulețe reprezintă o amenințare nu numai la adresa siguranței funcționării porturilor dunărene, ci și direct pentru populația civilă care locuiește în această regiune”, se mai arată în comunicat.

Ambasada transmite că, în urma atacului asupra porturilor Ismail și Reni, de noaptea trecută, șapte persoane au fost rănite, iar mai multe silozuri și depozite de cereale au fost avariate.

Sursa: Comunicatul Ambasadei Ucrainei la București

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday