Generalul american în rezervă a vorbit într-un interviu pentru Digi24 despre nevoia ca România să achiziționeze drone navale. În acest sens, a dat exemplul Ucrainei, care a atacat cu astfel de drone mai multe ținte-cheie ale rușilor din Marea Neagră.

“De ani de zile, îi încurajez pe colegii și prietenii mei din Marina Română să investească în drone. Uitați-vă ce reușesc să facă ucrainenii cu acestea. Dirijate de la distanță, sunt în stare să atace nave, să atace poduri. Astfel de sisteme navale sunt bune și la descoperirea minelor ori a submarinelor. Și sunt mult mai ieftine, nu ai cheltuieli mari cu ele. Cred că România ar trebui să se gândească foarte serios să investească în drone”, a spus Ben Hodges.

Generalul consideră că Marina Română este “mai bună decât se vede în realitate”, subliniind că ar trebui în același timp să-și mărească nivelul de pregătire. Hodges a conchis prin a îndemna la o mai bună cooperare a României cu Turcia: “Marina turcă e mai bună decât flota rusă de la Marea Neagră. (…) Ar fi mai bine dacă România ar colabora mai strâns cu Turcia. Și cred că asta e un prilej de cooperare între cele două țări și chiar și cu Ucraina.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday