Apelul a fost lansat de Electrical Safety First, o organizație caritabilă, după o serie de incidente fatale cauzate de bateriile bicicletelor și trotinetelor electrice. Astfel, posesorii  sunt îndemnați să folosească dispozitive adecvate pentru încărcarea bateriilor, pentru evita riscul unui potențial incendiu catastrofal. Organizația atrage atenția asupra faptului că dacă încărcătoarele nu sunt compatibile cu amperajul bateriei, atunci acestea riscă să se autoîncălzească și să producă astfel incendii.

Conform unui sondaj întocmit de Electrical Safety First, 43% dintre proprietarii de biciclete și trotinete electrice folosesc încărcătoare nepotrivite. Organizația caritabilă solicită interzicerea încărcătoarelor universale și reglementarea bateriilor folosite pentru bicicletele și trotinetele electrice, la fel ca în cazul mașinilor electrice.

Numărul incindentelor mortale cauzate de incendii pornite de la bicicletele sau trotinetele electrice, care se aflau la încărcat, a crescut în Marea Britanie. În acest context, pompierii atrag atenția proprietarilor să le încarce doar în zone în care poate fi efectuată o evacuare în caz de pericol.

De asemenea, pompierii recomandă ca bateria să fie lăsată să se răcească, înainte de a fi folosită după încărcare, și să nu fie ținută în priză mai mult decât este cazul.

Sursa: Sky News

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday