Oficiul european de statistică informează că Produl Intern Brut din Zona Euro a crescut cu 0,3% comparativ cu trimestrul precedent și cu 0,6% în termeni anuali. În aceeași perioadă, economia la nivelul Uniunii Europene (care include și Zona Euro) a stagnat față de primul trimestru al anului, dar a crescut cu 0,5% față de aceeași perioadă din 2022.

Irlanda (2,8%) și România (2,7%) au înregistrat cele mai mare creșteri economice în trimestrul al doilea, comparativ cu perioada similară din 2022. Cel mai semnificativ declin a fost înregistrat în Estonia (-3%), urmată de Suedia (-2,4%), Ungaria (-2,3%) şi Polonia (-1,3%).

Pentru comparație, oficiul de statiscă informează că PIB-ul SUA a crescut cu 0,6% în trimestrul al doilea din 2023, comparativ cu precedentele trei luni, şi cu 2,6% în ritm anual.

Eurostat mai informează că rata de ocupare a forței de muncă a crescut atât în Zona Euro, cât și în UE, cu 0,2%, comparativ cu trimestrul precedent. În termeni anuali, acest indicator a crescut cu 1,5% în Zona Euro și cu 1,3% în UE.

Sursă: Eurostat

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday