TSG Entertainment, un fond de pe Wall Street care participă de obicei ca partener minoritar la finanțarea unor producții de la Hollywood, a deschis acțiune în justiție atât împotriva studiourilor Twentieth Century Fox, cât și a companiei mamă, Disney.

The Wall Street Journal arată că astfel de conflicte nu sunt rare, dar ele nici nu ajung foarte des în fața justiției, fiind de regulă negociate în spatele ușilor închise.

TSG Entertainment susține că a participat în ultimul deceniu cu 3,3 miliarde de dolari la producția a 140 de filme, între care Hidden Figures, Jojo Rabbit, The Shape of Water, iar, mai recent, Avatar: The Way of Water și Deadpool. Dar, mai arată fondul de investiții,  Disney ar fi diminuat în mod intenționat profiturile, refuzând oferte de difuzare pentru a-și favoriza propriile platforme de streaming Hulu și Disney+, în detrimentul partenerilor săi, care câștigă un procent doar din încasări. Ar fi pierdut astfel sute de milioane de dolari, din cauza folosirii de către Disney “a aproape tuturor trucurilor din cartea de contabilitate de la Hollywood”, arată TSG.

WSJ mai observă că procesul este similar în unele privințe cu cel deschis în 2021 de actrița Scarlett Johansson împotriva Disney, din cauza deciziei companiei de a difuza filmul “Văduva neagră” pe Disney+, concomitent cu lansarea în cinematografe. Avocații lui Johansson, aceiași pe care i-a angajat acum și TSG Entertainment, au arătat că astfel actrița a pierdut bani, pentru că veniturile sale erau un procent din încasările de cinematograf. Disney a ajuns în cele din urmă la o înțelegere cu Johansson, ceea ce este posibil să se întâmple și în conflictul cu TSG.

Sursa: WSJ

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday