Îngrijorat de prima scădere a populației chineze din ultimele șase decenii și de îmbătrânirea rapidă a populației, Beijingul încearcă să ia mai multe măsuri pentru a stimula rata natalității. Acestea includ stimulente financiare și ajutor suplimentar în îngrijirea copiilor. Guvernul se va concentra asupra educației, științei și tehnologiei pentru a îmbunătăți calitatea vieții și va încerca să mențină o rată moderată a fertilității, pentru a susține creșterea economică în viitor.

Femeile sunt descurajate de costurile ridicate ale produselor de îngrijire a bebelușilor, precum și de faptul că sunt nevoite să-și întrerupă cariera profesională, atunci când decid să rămână însărcinate, explică Reuters.

Separat, Asociația de planificare familială din Hong Kong a informat că 43% din femeile care locuiesc în regiune nu au copii, un număr de două ori mai mare decât acum cinci ani. De asemenea, a scăzut și numărul cuplurilor care au unul sau doi copii. În plus, media de nașteri raportată la numărul de femei a scăzut de la 1,3 în 2017 la un minim de 0,9 în 2022.

Sursă: Reuters

Foto: Waihs | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday