Neymar a bifat 173 de meciuri în tricoul lui PSG, pentru care a marcat de 118 ori, devenind al patrulea cel mai bun marcator din istoria clubului. Este golgheterul naționalei Braziliei, cu 77 de reușite, la egalitate cu legendarul Pele. 

Atacantul are în palmares un trofeu Champions League, un Campionat Mondial al Cluburilor, o Supercupă a Europei, două campionate și trei cupe ale Spaniei (toate cu Barcelona), precum și cinci campionate, trei cupe și două cupe ale ligii Franței (cu PSG).

Starul brazilian a debutat în fotbalul mare la Santos, în 2009, unde a jucat până în 2013, când s-a transferat la Barcelona. În 2017, a fost cumpărat de clubul parizian pentru suma de 222 de milioane de euro, un transfer care a rămas până în ziua de astăzi cel mai scump din istorie.

Al-Hilal este cel mai de succes club de fotbal din Arabia Saudită și Asia: a câștigat de 18 ori campionatul național și de patru ori Liga Campionilor Asiei.

Fotbalistul, cu abilități tehnice deosebite, se alătură unor “nume mari” care au ales să plece de la cluburi de top din Europa, la echipe din Arabia Saudită. Au mai urmat acest traseu Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, N’Golo Kante, Sadio Mane, Roberto Firmino, Riyad Mahrez, Jordan Henderson, Eduard Mendy sau Fabinho

Sursa: Comunicatul clubului PSG

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday