Biroul de Statistică al UK a anunțat cea mai mare rată de creștere a veniturilor salariaților, cu excepția perioadei de pandemie. Acest lucru încurcă Banca Angliei în politica sa de scădere a inflației, în condițiile în care avansul salariilor este mai mare decât creșterea medie a prețurilor, iar acest lucru poate relansa inflația. 

Cifrele de la Biroului Național de Statistică arată că angajații din sectorul privat au beneficiat de creșteri salariale de +8,2%, în timp ce în sectorul public creșterea veniturilor în ultimul an a fost de +6,2%, cea mai mare din 2001 încoace.

Nu numai cifrele referitoare la salarii i-au surprins pe economiști, ci și cele referitoare la șomaj. Deși se așteptau ca acesta să rămână la 4%, în iulie a avansat la 4,2%, concomitent cu o scădere de 66 de mii a posturilor declarate vacante, fapt ce indică o creștere a tensiunii pe piața muncii.

Surse: Sky NewsThe Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday