Rusia a lansat un atac aerian de amploare, marți dimineață, asupra regiunii de vest a Ucrainei, aproape de granița cu Polonia. Primarul orașului Liov a scris pe Telegram că o parte a rachetelor au fost interceptate de antiaeriană, dar altele au lovit blocuri de locuințe, care sunt în curs de evacuare.

Atacurile asupra regiunii Liov, care este departe de linia frontului, sunt mai rare, dar în iulie șapte persoane au fost ucise de o rachetă care a lovit o clădire rezidențială. Presa ucraineană scrie că informațiile preliminare arată că atacul de azi este cel mai mare suferit de Liov, de la începutul invaziei.

ISW arată că, în ultimele 24 de ore, Armata Ucraineană a continuat să avanseze treptat spre Melitopol, Berdiansk și lângă Bakhmut. Luptele au continuat lângă Robotine (Axa Orikhiv-Tokmak-Melitopol), iar satul Urojaine (Axa Velika Novosilka-Berdiansk) pare a fi fost eliberat complet. Potrivit unor surse ruse, Armata Rusă s-a retras, pentru că nu a primit sprijin de artilerie și forțe suplimentare.

ISW a evaluat anterior că forțele ruse nu au rezerve operaționale disponibile care să le permită să efectueze rotații sau să aducă întăriri suplimentare atunci când ucrainenii forțează spargerea apărării într-un sector. Acest lucru fragilizează liniile defensive și, mai arată ISW, Rusia riscă să nu poată împiedica formarea unui cap de pod în stânga Niprului din cauza lipsei unei forțe mecanizate de rezervă.

Surse: Reuters, ISW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday