Forțele Navale Române precizează că au executat mai multe misiuni pe parcursul zilei de luni, după ce ISU Dobrogea a raportat explozia unei posibile mine marine în zona digului de la Costinești.

În cadrul acestor misiuni, scafandrii și navele Gărzii de Coastă nu au mai identificat mine marine aflate în derivă în zona litoralului românesc, precizează Forțele Navale. Ulterior, începând cu ora 13, puitorul de mine și plase “Viceamiral Constantin Bălescu” (PM-274), elicoptere IAR Puma Naval și un avion de patrulare al Statelor Unite ale Americii au executat misiuni în spațiul maritim cuprins între Constanța și Mangalia, în urma cărora nu au identificat nicio mină marină aflată în derivă.

Forțele Navale au făcut aceste precizări după ce martorii au raportat existența unei alte mine în derivă, în zona Mangalia.

“Misiunile de monitorizare a raionului maritim aflat în responsabilitatea Forțelor Navale Române vor continua. De la începutul războiului din Ucraina, în luna februarie 2022, Forțele Navale Române și-au adaptat planurile de activități și desfășoară acțiuni sistematice de cercetare a spațiului maritim din zona de responsabilitate, cu nave și aeronave militare, în colaborare cu structurile din sistemul național de apărare, cu atribuții în domeniu, precum și cu partenerii din Alianța Nord-Atlantică”, conchid Forțele Navale.

Foto: Facebook Forțele Navale Române

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday