Climatul de afaceri pentru liber-profesioniști sau pentru angajatorii cu mai puțin de nouă angajați s-a deteriorat constant în ultimele luni, conform unui sondaj realizat de institutul de cercetări economice Ifo. Indicele a scăzut, din iunie în iulie, de la -12,6 puncte la -16,4 puncte.

Katrin Demmelhuber, expert la Ifo Institute, a explicat că “economia Germaniei trece printr-o fază slabă. Această categorie de lucrători nu va scăpa”. Scăderea cererii în industria de producție a avut un efect negativ în lanț asupra furnizorilor de servicii precum IT, consultanță, publicitate. În plus, HoReCa și comerțul cu amănuntul au fost puternic afectate de scăderea consumului gospodăriilor, arată institutul Ifo.

În aceste condiții, ministrul german al Economiei a declarat că, probabil, economia germană nu va înregistra o redresare susținută în lunile următoare: “Pe plan intern, redresarea prudentă a consumului privat, a serviciilor și a investițiilor dă primele semne de speranță, care ar putea să se întărească pe măsură ce trece anul. În același timp, cererea externă este încă slabă, incertitudinile geopolitice continuă, iar creșterea prețurilor și majorarea dobânzilor de referință îngreunează redresarea economică”.

Surse: Ifo Institute, Reuters

Foto: Dreamstime/Deanpictures

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday