Incidentul a avut loc în zona digului din faţa Hotelului Forum din Costineşti, luni dimineața, în jurul orei 9. Explozia a fost auzită pe o distanță destul de mare, iar serviciile de urgență s-au deplasat în zonă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Constanța a precizat că nu sunt victime, dar cauza exploziei nu este încă exact cunoscută. Se suspectează faptul că o mină aflată în derivă s-a lovit de dig și a explodat, dar deocamdată aceasta este o ipoteză.

Garda de Coastă anunță că a trimis o echipă de scafandri specializați în distrugerea explozibililor, dar marea este agitată iar misiunea este una dificilă. Accesul turiștilor pe plaja respectivă va fi restricționat.

MApN precizează, într-un scurt comunicat, că “în ceea ce privește cea de a doua mină semnalată ca plutind în derivă în aceeași zonă, vă informăm că Forțele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situației și intervenției pentru neutralizare, în măsura în care mina este identificată”.

De la începutul războiului din Ucraina, scafandrii români au neutralizat cinci mine aflate în derivă și aduse de mare în zona teritorială românească.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday