Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a transmis că locuitorii din regiunea Damascului au auzit explozii puternice din direcția depozitelor, duminică dimineața. “Nu știm dacă a fost vorba de o lovitură aeriană sau de o operațiune terestră”, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahman, șeful organizației. Observatorul a precizat, de asemenea, că nu au fost confirmate decese sau răniți și că nu se cunoaște cauza exploziilor.

Iranul rămâne unul dintre cei mai importanți susținători ai regimului președintelui Bashar al-Assad, după 12 ani de război civil, iar forțele iraniene staționate în Siria au fost ținta unor lovituri israeliene în trecut. 

Săptămâna trecută, presa de stat siriană a afirmat că Israelul s-ar afla în spatele unui atac aerian care a ucis cel puțin patru soldați sirieni în apropierea Damascului și care a vizat tot milițiile iraniene. Israelul recunoaște că face tot posibilul pentru subminarea influenței Iranului în Siria și Liban, dar, de obicei nu revendică atacurile efecuate în aceste țări.

Surse alternative: Deutsche Welle, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday