Aproape 73 de mii de tineri britanici în vârstă de 18 ani au cerut amânarea cu un an a începerii studiilor, cel mai mare număr din 2010 încoace. The Telegraph arată, într-o analiză, că principala cauză este prioritizarea vieții sociale, în contextul în care aceștia și-au petrecut luni de zile blocați în casă, din cauza pandemiei de coronavirus.

Britt Dewing, în vârstă de 19 ani, a luat și ea un an de pauză de la studii. Spune că această decizie a fost foarte populară în rândul celor din categoria sa de vârstă, deoarece tinerii au simțit că n-au apucat să socializeze și să descopere ce le place să facă, în afara școlii. Unii dintre colegii săi, spune ea, simt că “a câștiga ceva experiență din lumea reală este mai bine pentru sănătatea lor mintală”.

Părintele unui elev care a terminat liceul a spus și el că “aproximativ 70% din grupul de prieteni al fiului meu au renunțat să meargă la universitate în septembrie anul acesta. Cei mai mulți dintre ei au aplicat, dar au decis să nu meargă, cel puțin în acest an, inclusiv el. Simt foarte mult că această categorie suferă, poate, de un nivel de burnout în legătură cu studiile”.

Conform persoanelor care au dat declarații pentru The Telegraph, unii adolescenți au fost cu descurajați de experiența universitară a studenților mai mari, care s-au confruntat cu cursuri online și cu o acțiune de protest din partea profesorilor, care nu le-au mai pus note pentru o perioadă de timp.

Lee Elliot Major, profesor de mobilitate socială la Universitatea din Exeter, a declarat: “Mulți tineri simt că pandemia le-a întrerupt nu doar educația, ci și viața socială, în special experiențele de care ar fi beneficiat prin interacțiunea cu ceilalți. Unii studenți din generația 2023 simt, de asemenea, că au nevoie de o pauză după câțiva ani extrem de stresanți în educație.”

Rata de admitere la universitate pentru tinerii britanici în vârstă de 18 ani a scăzut anul trecut pentru prima dată în ultimul deceniu, dar a rămas peste nivelurile de dinainte de pandemie.

Analiză integrală la The Telegraph

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday