UPDATE. Ora 14:30. Autoritățile au declarat inițial că șase dintre persoanele salvate erau în stare gravă, iar una dintre ele a murit după ce a fost transportată cu elicopterul la un spital din Calais. Ulterior, au anunțat că alte cinci persoane au murit.

Știrea în forma inițială:

Anunțul a fost făcut de autoritatea maritimă franceză, care a precizat că șase persoane au fost duse la un spital din Calais în stare gravă. Autoritățile franceze și britanice precizează că mai multe ambarcațiuni încercau să traverseze Canalul în același timp. O amplă operațiune de salvare, inclusiv cu un elicopter, a început în jurul orei locale 4 (ora 7 a României) și s-ar putea ca numărul victimelor să crească.

Canalul Mânecii, între Franța și Marea Britanie, este una dintre cele mai aglomerate rute maritime din lume, subliniază Reuters, iar curenții sunt puternici. Anul trecut, peste 45 de mii de imigranți au traversat ilegal calea navigabilă, un număr record.

Surse alternative: Reuters, The Washington Post

Foto cu caracter ilustrativ

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday