Actualizarea privind numărul victimelor a fost oferită de comitatul Maui vineri seară la ora locală 21 (sâmbătă dimineață la 10, după ora României).

Un incendiu care afectează regiunea West Maui a insulei a determinat închiderea drumurilor și evacuarea unei întregi localități. Pompierii au acum sub control cea mai mare parte a flăcărilor.

Guvernatorul din Hawaii a informat că orașul Lahaina, centrul economic al regiunii, a fost distrus în proporție de 80%. Autoritățile locale au permis localnicilor să se întoarcă, doar pentru câteva ore, în condițiile în care incendiul “este sub control în proporție de 85%”.

Incendiile de vegetația sunt cel mai mare dezastru natural din istoria Arhipelagului Hawaii. Casa Albă a alocat provizii de apă potabilă și alimente pentru 5.000 de persoane, care vor ajunge cinci zile. CNN explică faptul că statul a fost afectat de o secetă puternică în ultimele săptămâni, care a favorizat izbucnirea și răspândirea incendiilor. Flăcările s-au extins și din cauza vânturilor puternice aduse de uraganul Dora. 

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday