Președintele Zelenski afirmă că, în urma unei analize a centrelor de recrutare din Ucraina, au fost descoperite “semne de abuz profesional, de la îmbogățire ilegală până la transportarea peste graniță a bărbaților eligibili pentru recrutare, în ciuda interdicției impuse în acest sens pe timp de război”.

Kievul recunoaște că încă se confruntă cu corupție la scară largă în sistemul public ucrainean, inclusiv în instituțiile militare. “Acest sistem ar trebui să fie condus de oameni care știu exact ce este războiul și de ce cinismul și mita în timpul războiului reprezintă trădare”, a spus Zelenski, care s-a declarat nemulțumit că bărbații ucraineni sunt ajutați să fugă în statele vecine pentru a evita recrutarea.

Acesta a mai declarat că noii candidați pentru conducerea centrelor de recrutare vor fi mai întâi verificați de Serviciul de Securitate SBU.

Analiștii explică faptul că decizia reflectă eforturile Ucrainei de a lua măsuri drastice împotriva corupției, ca parte a unor reforme radicale cerute de Uniunea Europeană, la care Ucraina speră să adere în viitorul apropiat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday