O tentativă a regimului de la Kiev de a duce la bun sfârșit un atac terorist cu un vehicul aerian fără pilot (UAV) asupra unei instalații din Moscova a fost depistată și eliminată. Nu sunt victime și nici pagube materiale”, a transmis într-un comunicat citat de Reuters Ministerul rus al Apărării, precizând totodată că drona s-a prăbușit într-o pădure la vest de Moscova.

Primarul Moscovei a adăugat, la rândul său, pe Telegram: ” Nimeni nu a fost rănit când resturi au căzut în zona digului Karamyshevskaya. Nu există pagube grave. Serviciile de urgență sunt la fața locului”.Pe rețelele sociale au apărut imagini cu o dronă zburând deasupra Moscovei și ulterior prăbușindu-se în zona digului Karamyshevskaya.

Anterior, aeroportul Vnukovo a suspendat toate zborurile “din motive care nu depind de controlul aeroportului”, adăugând că unele curse aeriene au fost redirecționate către alte aeroporturi din regiunea Moscovei. Reuters scrie că aeroportul a fost închis din cauza unui potențial atac cu drone. Traficul aerian a fost ulterior reluat.

Atacurile aeriene cu drone pe teritoriul Rusiei s-au intensificat în ultimele luni. În luna mai, o dronă a fost distrusă deasupra clădirii Kremlinului, iar zone civile din capitala Rusiei au fost lovite spre sfârșitul lunii. Joi, Rusia a transmis că a doborât 13 drone ucrainene care urmau să lovească Moscova. 

Ucraina nu a comentat afirmațiile Ministerului rus al Apărării. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday