Produsul Intern Brut al Marii Britanii s-a majorat cu +0,2% în perioada aprilie – iunie 2023, depășind previziunile analiștilor, care se așteptau la o stagnare. Pe luni, PIB-ul a crescut în aprilie cu +0,2%, a scăzut cu -0,1% în mai și a crescut cu +0,5% în iunie.

În aceste condiții, este de așteptat ca Banca Centrală să majoreze din nou dobânda de referință, scrie Reuters. Banca și-a bazat politica monetară tocmai pe rezistența economiei.

Instituția britanică a mai informat că, în ceea ce privește cheltuielile, s-a înregistrat o creștere puternică a consumului public și al gospodăriilor, care a fost parțial compensată de o scădere a fluxurilor comerciale internaționale în trimestrul al doilea“.

PIB-ul în T2 2023 este cu 0,2% sub nivelul stabilit în T4 2019, astfel că Marea Britanie este singura mare economie a lumii care nu a revenit la nivelul dinainte de pandemia de coronavirus.

Surse alternative: The Guardian, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday