Anunțul a fost făcut de către Bob Iger, directorul executiv al Disney, în timpul unei ședințe a companiei. Va fi a doua majorare a prețurilor în mai puțin de un an, iar de această dată abonamentul lunar fără reclame se va scumpi cu 3 dolari, ajungând la 13,99 dolari. Nu este clar dacă scumpirile vor începe și în Europa. De asemenea, prețul abonamentului Hulu, o altă platformă de streaming majoritar de Disney, se va scumpi tot cu 3 dolari și va ajunge la 17,99 de dolari lunar. Ambele abonamente se vor scumpi de pe 12 octombrie în SUA.

Iger a anunțat, de asemenea, că Disney+ lucrează la metode de interzicere a partajării parolelor pentru a crește numărul abonaților. Concret, serviciulva începe să actualizeze acordurile cu abonații cu termeni suplimentari și politici de partajare în cursul acestui an și, de asemenea, va lansa tactici pentru a stimula monetizarea în 2024. Întrebat câți oameni împart parolele conturilor de Disney+, Iger a refuzat să ofere un număr concret, dar a spus că este un număr semnificativ de persoane“.

Disney+ va costa acum de două ori mai mult decât prețul inițial din 2019, la lansarea serviciului. Și alte platforme de streaming, precum Netflix, Paramount, Warner Bros. Discovery, Warner Bros. Discovery, NBCU au majorat prețurile în acest an, în încercarea de a obține profitabilitate.

Surse: CNN, The Verge

Sursa Foto: Rafael Henrique | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday