Conform companiei, lucrările de înlocuire a conductelor de pe Calea Văcărești și pe Magistrala 3 Sud, din căminul Releului (strada Releului), care trebuiau finalizate pe 11 august, vor fi prelungite până pe data de 20. Potrivit companiei, decizia de continuare a lucrărilor a fost impusă de starea precară a conductelor de termoficare, de imposibilitatea efectuării unor suduri, “dar mai ales de necesitatea urgentării măsurilor privind exploatarea în siguranță a întregului sistem de termoficare”. 

Astfel, apa caldă va fi oprită în continuare în sectoarele 2, 3 și 4, până la data menționată.

Termoenergetica mai precizează că “oprirea punctelor termice din sectoarele 2 și 3 a fost impusă de faptul că alimentarea cu agent termic pentru apă caldă din CTE Progresu se poate face doar prin două trasee ce subtraverseaza râul Dâmbovița, respectiv zona Releului și zona Calea Văcărești – Bulevardul Abatorului. Ambele trasee de alimentare au fost afectate de lucrări și în cazul ambelor șantiere, termenele stabilite inițial se bazau pe informațiile existente înainte de izolarea tronsoanelor, decopertarea galeriilor sau începerea lucrărilor de înlocuire a conductelor din căminul Releului.”

De asemenea,“în cazul lucrărilor de pe Calea Văcărești, care afectează funcționarea punctelor termice din Sectorul 4, după executarea primelor operațiuni prin care a fost deja schimbată o lungime de 60 de metri de conductă cu diametrul de 500mm, veche de aproape 45 de ani, s-a constatat faptul că efectuarea sudurilor între noul cupon de țeavă și conducta din galerie nu poate fi făcută în siguranță. Pe cale de consecință, s-a decis înlocuirea unui tronson cu o lungime mai mare și pentru acest lucru au fost deja suplimentate echipele de intervenție.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday