Armata Ucraineană a realizat câștiguri teritoriale, la limita liniei fortificate de pe Frontul de Sud, atât la Robotine, pe axa Orikhiv-Tokmak-Melitopol, cât și la Urojaine, între Velika Novosilka și Berdiansk.

Totuși, mai arată ISW, atacul peste Nipru din 8 august s-a dovedit a fi un raid limitat (o recunoaștere în luptă) a forțelor speciale ucrainene, iar nu o tentativă de spargere a liniilor defensive ruse, așa cum arătau inițial bloggerii militari ruși.

Pe Frontul de Est, sunt raportate înaintări ale Armatei Ruse pe la nord de orașul Kupiansk, pe care aceasta pare că vrea să-l încercuiască.

Ministerul rus al Apărării susține că azi-noapte Ucraina ar fi atacat orașul Sevastopol din Crimeea cu 11 drone kamikaze și că două dintre acestea ar fi fost doborâte de antiaeriană, în timp ce alte nouă ar fi fost bruiate și s-au prăbușit în Marea Neagră. 

În același timp, Rusia confirmă o informație transmisă inițial de primarul Moscovei, și anume că două drone care zburau spre capitala Rusiei ar fi fost interceptate noaptea trecută și doborâte de apărarea antiaeriană, la vest de regiunea Moscova.

În orașul rus Domodedovo au izbucnit explozii - un incendiu uriaș a izbucnit

Aparent fără legătură cu acestea, în orașul Domodedovo, aflat la sud de Moscova și unde se află unul din cele două aeroporturi internaționale ale orașului, au izbucnit explozii, urmate de un incendiu puternic.

Surse: ISW, PravdaUA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday