Fernando Villavicencio, fost jurnalist iar acum parlamentar și candidat la alegerile prezidențiale care au loc peste două săptămâni, a fost executat după un miting electoral, în orașul nordic Quito.

Un martor a povestit că Villavicencio se urca în mașină când un bărbat s-a apropiat și l-a împușcat în cap de trei ori. Potrivit procurorului general, a urmat un schimb de focuri între forțele de securitate și atacator, în urma cărora și acesta a fost omorât.

Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 20 august, iar Fernando Villavicencio nu era printre cei mai bine clasați în sondaje dintre cei opt candidați.

BBC remarcă faptul că prezența tot mai mare a cartelurilor de droguri în Ecuador a devenit o temă centrală de dezbatere în campania electorală prezidențială și a alimentat o recrudescență a criminalității violente.

Luna trecută, a fost declarată starea de urgență în trei provincii, în urma unui număr de asasinate legate de crima organizată. În iulie, primarul orașului Manta a fost ucis, după ce, în februarie, unul dintre candidații la funcția de primar în orașul Puerto López a fost și el asasinat.

Săptămâna trecută, Fernando Villavicencio a spus că el și echipa sa au fost amenințați de liderul unei bande conectate la traficul de droguri. El s-a concentrat în campania electorală pe combaterea corupției și politicile de mediu.

Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday