Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China a transmis că, după o perioadă de grație care se va încheia în martie anul viitor, aplicațiile care nu sunt înregistrate în mod corespunzător vor fi sancționate. Conform experților această măsură ar putea micșora numărul de aplicații disponibile și ar afecta micii dezvoltatori.

Un avocat din Shanghai a explicat pentru Reuters că aplicațiile vor avea nevoie de aprobarea Ministerului. El a adăugat că, deși noua măsură vizează în primul rând combaterea fraudei online, va avea un impact asupra tuturor produselor digitale.

Co-fondatorul unei firme dezvoltatoare de aplicații a declarat că noua măsură va afecta și dezvoltatorii străini de aplicații, care au putut să își lanseze produsele în magazinele digitale, fără a prezenta vreun document guvernului chinez. A mai afirmat că, pentru a se conforma noilor reguli, dezvoltatorii de aplicații trebuie acum ori să dețină o companie în China, ori să lucreze cu un distribuitor local.

Reuters amintește că Apple a retras, săptămâna trecută, peste o sută de aplicații de inteligență artificială din App Store, pentru a se conforma noilor reglementări, deoarece China a introdus un nou regim de licențiere pentru astfel de aplicații.

De asemenea, cerința ar putea afecta disponibilitatea unor aplicații populare de socializare precum X (Twitter), Facebook și Instagram. Utilizarea acestora nu este permisă în China, dar ele pot fi în continuare descărcate și accesate din străinătate. De altfel, Beijingul cere deja ca jocurile mobile să obțină licențe înainte de a fi lansate în țară și a eliminat zeci de mii de jocuri fără licență din diverse magazine de aplicații în 2020.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday