Conform specialiștilor, Norvegia trece prin cele mai puternice inundații din ultimii 50 de ani, ceea ce a dus la inundarea a numeroase case şi clădiri. În plus, apele au cauzat alunecări de teren care au afectat, de asemenea, construcţiile și drumurile din țară. Totodată, furtuna Hans a adus cele mai însemnate cantitativ ploi din ultimii 25 de ani.

Pe fondul condițiilor meteorologice periculoase, în numeroase părţi din sudul ţării, drumurile principale au fost închise, iar serviciile de transport feroviar suspendate.

În Innlandet, un comitat din sudul Norvegiei şi una dintre cele mai afectate zone, autorităţile au transmis că “multe persoane” au rămas izolate din cauza inundațiilor, și că este posibil ca echipele de prim ajutor să nu le poată recupera. În consecinţă, guvernul a dispus mobilizarea mai multor elicoptere care să participe la operațiunile de salvare şi evacuare. “Ne aflăm într-o situație de urgență de proporţii naționale”, a declarat primarul comitatului.

Autorităţile avertizează că inundațiile se vor accentua în zilele următoare, pe măsură ce apele se deplasează spre regiunile de coastă mai joase.

Ţările nordice au fost lovite de vijelii puternice, ploi intense și alunecări de teren în ultimele zile. În Finlanda, au fost doborâţi stâlpi de electricitate, în Norvegia şi Suedia au fost inundate zeci de localități, iar transportul public a fost blocat în zonele afectate. În Suedia, trei persoane au fost rănite după ce un tren a deraiat, când un terasament de cale ferată a fost luat de ape. Autoritățile din norvegiene şi suedeze au emis miercuri, pentru mai multe regiuni, “alerte roșii”, cele mai severe avertizări de inundații.

Sursă alternativă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday