Update: Potrivit guvernatorului regiunii, citat de Reuters, 30 de persoane au fost internate în spital, dintre care șase la terapie intensivă. Alte 26 au fost tratate pentru răni mai ușoare. În urma exploziei, 38 de blocuri, două școli, un complex sportiv și un magazin din zonă au fost avariate.

Știrea în formă inițială: Serviciile de urgență au precizat pentru TASS că: “Explozia a avut loc pe teritoriul uzinei optico-mecanice Zagorsk, în zona în care se află cazanele. Șocul a fost atât de puternic încât geamurile mai multor case au fost aruncate în aer”. De asemenea, serviciile de urgență au adăugat că, potrivit datelor preliminare, cauza exploziei nu a fost un atac cu dronă al ucrainenilor, contrazicând astfel informații apărute pe unele canale de Telegram.

Autoritățile invocă ”factorul uman” drept cauza incidentului. Potrivit acestora, incidentul a fost provocat de o încălcare a proceselor tehnologice. La locul incidentului s-au deplasat anchetatori și criminologi, care vor stabili toate împrejurările producerii exploziei.

Uzina a fost evacuată, iar autoritățile orașului au înființat o linie telefonică de urgență. De altfel, din primele informații explozia pare să se fi produs într-un depozit unde erau stocate echipamente pirotehnice, închiriat de o firmă privată. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu o coloană uriașă de fum și clădiri cu geamurile sparte.

Fabrica din Sergiev Posad produce echipamente optice, în special binocluri și lunete optice. Printre clienții săi se numără și forțele de securitate din Rusia.

Surse alternative: TASS, Reuters, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday