Potrivit statisticilor Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian, călătoriile în străinătate au ajuns, anul acesta, la un nivel de 90% față de cel anterior pandemiei, iar cele mai frecvente destinații sunt cele din sudul Europei. Moody’s estimează că transportul de pasageri va înregistra în acest an o creștere de 22%, comparativ cu anul trecut, urmând să mai crească și în 2024 cu 6%. 

Reuters arată că, în aceste condiții, este puțin probabil să scadă prețurile biletelor, care au crescut după pandemie cu procente de două cifre.

Călătoriile în străinătate ar urma să fie şi mai populare anul viitor. Compania Amadeus, specializată în turism, a întocmit un sondaj care arată că 47% dintre respondenţi (comparativ cu doar 42% anul trecut) încadrează călătoriile în categoria de “cheltuieli de mare prioritate” pentru următorii doi ani. La sondaj au participat persoane din Marea Britanie, Franța, Statele Unite, Germania și Singapore.

Dorința oamenilor de a “călători neapărat” a adus câștiguri ridicate atât companiilor de turism, cât şi operatorilor de croaziere. Inclusiv Booking și Airbnb au avut venituri mai mari cu 27% și, respectiv, 18%. 

Analiză integrală la Reuters

Sursă Foto: Hd3dsh | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday