Trei persoane cu informații în domeniu au declarat pentru Reuters, sub protecția anonimatului, că grupul caută să dezvolte inteligența artificială la nivel intern, dar și să încheie parteneriate cu anumite companii din domeniu. Disney mai are, în prezent, 11 posturi vacante pentru cercetători cu experiență în domeniul AI. Posturile sunt legate de toate activitățile din cadrul Disney, de la studiourile de producție, la parcurile de distracții, la rețeaua de streaming și până la echipa de publicitate.

Concret, pentru parcurile de distracții, inteligența artificială ar putea îmbunătăți modul în care sunt informați sau asistați clienții sau pentru a crea interacțiuni inedite. Aceste îmbunătățiri sunt aduse de tehnologia “machine learning”, ramura AI care oferă calculatoarelor capacitatea de a învăța fără a fi programate.

Una dintre persoanele citate de Reuters a declarat că Disney a recurs la implementare AI pentru a reduce costurile tot mai mari de producție a filmelor, care pot ajunge până la 300 de milioane de dolari, cum a fost în cazul lui “Indiana Jones and the Dial of Destiny” sau al “The Little Mermaid”. Astfel de cheltuieli de producție (care includ, printre altele, și sumele destinate promovării și publicității) necesită încasări masive în box office doar pentru a nu ieși în pierdere, iar costurile de producție reduse se vor vedea în timp, au mai declarat sursele Reuters. 

Inteligența artificială a devenit în ultimele luni o problemă importantă pentru Hollywood, unde scenariștii și actorii o văd ca pe o amenințare la adresa locurilor de muncă. Bryan Cranston (actorul principal din Breaking Bad) l-a criticat pe șeful Disney, Bob Iger, care a numit manifestațiile scenariștilor, actorilor de film și televiziune “foarte deranjante”. Cranston a declarat că “nu vom permite să ne luați slujbele și să le dați roboților”.

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Jiawangkun / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday