Uzina va fi doar a treia din afara Taiwanului și a Chinei și va avea un rol esențial în planul liderilor europeni de a dezvolta industria locală de semiconductori, o componentă indispensabilă pentru producția autovehiculelor. Statul german va oferi un ajutor în valoare de cinci miliarde de euro pentru proiectul din Dresa, capitala landului Saxonia, care va fi gata în 2027. La deschidere, fabrica va produce lunar 40 de mii de semiconductori.

Compania taiwaneză va deține 70%, iar restul de 30% va fi împărțit egal către companiile germane Bosch și Infineon și către olandezii de la NXP. TSMC va mai construi fabrici în SUA și Japonia (în colaborare cu Sony).

Germania va deveni, probabil, principala locație pentru producția de semiconductori în Europa. Acest lucru este important pentru reziliența structurilor de producție din întreaga lume, dar este, de asemenea, important pentru viabilitatea continentului și, desigur, pentru viitorul Germaniei, a declarat cancelarul Olaf Scholz. În urmă cu aproximativ două luni, Intel a anunțat un plan în valoare de 30 de miliarde de euro pentru două puncte de producție în țară.

Uniunea Europeană a aprobat anterior un plan de subvenții în valoare de 43 de miliarde de euro pentru dublarea capacității de producție a semiconductorilor, până în 2030, în încercarea de a recupera din decalajul față de Asia și SUA.

Sursa: Reuters

Foto: G0d4ather | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday