Cercetătorii Universității Cambridge au analizat scanările RMN ale peste 1.300 de persoane și au constatat că cele cu masa corporală mai mare au hipotalamusul mărit, în comparație cu persoanele cu o greutate considerată normală. Studiul a fost publicat în revista Neuroimage: Clinical.

Hipotalamusul, de obicei de mărimea unei migdale, este o regiune a creierului implicată în controlul proceselor vitale ale organismului. Are un rol esențial în reglarea temperaturii corpului, în controlul cantității de apă pe care o reține organismul, a apetitului sexual și în eliberarea de oxitocină (hormonul iubirii).

Scanările RMN tradiționale dezvăluie puține lucruri despre hipotalamus, dar echipa de la Cambridge a creat o modalitate de a-l vedea clar în imagini. Totuși, oamenii de știință nu știu exact dacă excesul de greutate duce la mărirea hipotalamusului sau dacă un hipotalamus mai mare, din cauze naturale, duce la creșterea în greutate.

Lucrarea nu reflectă în mod concret modul în care hipotalamusul afectează greutatea. Doctor Stephanie Brown, unul dintre autori, enumeră câteva posibilități. o dietă săracă, care poate declanșa o inflamație care să deregleze hipotalamusul, sau un hipotalamus mărit de la o vârstă fragedă, care ar determina un apetit dificil de reglat.

Sursa: The Telegraph

Foto: Karenr | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday