Direcția Națională Anticorupție anunță că i-a pus sub urmărire penală pe Vasilică-Bogdănel Mironescu, comisar șef de poliție, Daniel Bezergheanu, comisar de poliție, Ioan Gherheș, inspector principal de poliție și Ionuț-Tiberiu Stoica, agent șef de poliție. Cei patru sunt polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad.

Procurorii DNA explică faptul că, între octombrie 2022 și martie 2023, cei patru au primit sume cuprinse între 200 și 400 de euro de la candidați la examenul de permis auto, pentru promovarea probei practice: “candidații la examenul de permis auto ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru promovarea probei practice, care la rândul lor le-ar fi lăsat în compartimentul portierei dreapta față a autoturismului cu care se desfășura proba practică, iar la finalul probei, înainte de a se da jos din autoturism, polițiștii examinatori ar fi luat sumele astfel lăsate și i-ar fi declarat admiși pe aceștia”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday