Poliția australiană a dat publicității deocamdată puține informații despre acest caz, precizând totuși că operațiunea a fost realizată cu ajutorul FBI, care în 2021 a pierdut doi agenți, omorâți în Florida, în timp ce erau pe punctul de a descoperi ramificațiile acestei rețele de pedofili.

Se știe că 19 bărbați au fost arestați în Australia și că, în urma operațiunii, “13 copii au fost salvați de abuzuri și de la alte vătămări”. Suspecții sunt investigați sub acuzația că au produs și distribuit pe dark web (internetul ascuns) imagini și videoclipuri criptate în care copiii erau exploatați sexual sau abuzați.

Despre suspecți se mai știe că majoritatea “au fost angajați în locuri care necesitau cunoștințe avansate despre internet”, potrivit Helenei Schneider, comandantul Poliției Federale Australiane. A mai adăugat că “aceasta a fost o rețea sofisticată. Vizualizarea, distribuirea sau producerea de materiale în care copiii sunt abuzați reprezintă infracțiuni îngrozitoare, iar eforturile la care au ajuns acești suspecți pentru a evita detectarea îi face deosebit de periculoși”, a mai adăugat ea.

Sursa: Deutsche Welle

Foto: Megabablo999 | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday