IGSU anunță că furtunile “au generat efecte în 53 de localități din 13 județe (Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Galați, Hunedoara, Ialomița, Neamț, Tulcea și Vaslui)”. Pompierii au intervenit pentru a îndepărta de pe drumuri 154 de copaci și 3 stâlpi de electricitate, dar și “pentru degajarea elementelor de construcție de la acoperișurile a 18 case, 19 anexe gospodărești, de la un bloc de locuințe și de la un magazin, fiind afectate 14 autoturisme”.

Conform pompierilor, efecte deosebite s-au înregistrat în:

  • Municipiul Roman, județul Neamț – acoperișul unui imobil a căzut pe carosabil și a lovit un bărbat. La sosirea echipajelor medicale la locul intervenției, victima era conștientă și prezenta un traumatism la un picior. Persoana respectivă a fost transportată la spital.
  • Localitatea Stăncuța, județul Brăila – 40 copaci au căzut pe carosabil, fiind afectate acoperișurile a 8 case și 18 anexe gospodărești;
  • Localitatea Tecuci, județul Galați – 40 copaci au căzut pe carosabil, fiind afectate acoperișurile a 4 case și 3 autoturisme;
  • Municipiul Călărași, județul Călărași – 20 de curți au fost inundate, iar 13 copaci s-au prăbușit pe carosabil și au avariat 7 autoturisme.
  • În județul Buzău au fost emise mesaje RO-Alert în mai multe localităţi.

Foto/Video: ISU Neamț, ISU Galați

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday