Update: Kievul a emis un comunicat în care recunoaște că a atacat duminică podurile rutiere care fac legătura între Crimeea și părțile ocupate de Rusia din sudul Ucrainei.

Afirmă că, într-adevăr, “rachetele au lovit două căi de comunicare cheie pentru Rusia”. Inițial, Armata Ucraineană nu comentase acuzațiile Rusiei cu privire la acest atac.

Știrea inițială:

CNN relatează că un pod de mici dimensiuni, care leagă coasta de est a Crimeei de orașul ucrainean Henicesk, din regiunea Herson, se numără printre țintele bombardamentelor. Și podul Chonhar, care face legătura între regiunea Herson și Crimeea, a fost lovit de rachete duminică, a transmis Vladimir Rogov, unul dintre guvernatorii instalați de Rusia în Zaporijie. 

În total au fost raportate trei sau patru lovituri. Distrugerile provocate de atacuri nu sunt clare”, a declarat acesta. Totodată, guvernatorul instalat de Rusia în Herson, Vladimir Saldo, a declarat că ucrainenii au lansat 12 rachete asupra podului Chonhar, dintre care nouă au fost doborâte de sistemele antirachetă.

Guvernatorul regiunii a mai afirmat că Ucraina a folosit rachete britanice Storm Shadow, iar una dintre acestea a lovit o școală dintr-un sat din apropierea podului. Cel puțin o persoană care se afla pe pod la momentul bombardamentului a fost rănită, iar un gazoduct care trece paralel cu podul a fost, de asemenea, avariat, mai pretinde Vladimir Saldo.

Reuters scrie că bombardamentele ucrainenilor îngreunează din ce în ce mai mult traficul către și dinspre peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014 și care este una dintre importantele locații militare ale Moscovei, precum și o destinație turistică populară pentru cetățenii ruși. 

CNN scrie că nu poate verifica afirmațiile autorităților locale din Crimeea și din teritoriile ucrainene ocupate, iar Kievul nu a comentat deocamdată informațiile.

Surse: Reuters, CNN 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday