În ultimele 24 de ore, Dispeceratul Național Salvamont a primit 43 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor. Dintre acestea, opt au fost în Neamț, câte patru pentru Salvamont Prahova, Buşteni și Argeş, câte trei apeluri pentru Salvamont Braşov şi pentru Salvamont Maramureş, iar celelalte intervenții au avut loc în restul țării.

Astfel, au fost salvate 56 de persoane, dintre acestea 11 au fost predate Serviciului de Ambulanță și 3 persoane au fost predate elicopterului SMURD pentru a fi duse la spital. De asemenea, s-au primit și 41 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

Salvamontiştii îndeamnă la prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane. Aceștia amintesc că august este declarată Luna responsabilităţii pe munte, fiind luna în care se înregistrează cele mai multe şi mai grave accidente montane.

Foto: Salvamont Argeș

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday