Reuters scrie că nava Chinagas Legend, sub pavilionul Hong Kong-ului, transporta peste 50 de mii de tone de GPL pe ruta Singapore – SUA, iar, în urma impactului de noaptea trecută, unul dintre membrii echipajului remorcherului a decedat. Ceilalți șase membri ai echipajului au fost transportați la spital.

Autoritatea care administrează Canalul Suez transmite că traficul navelor care tranzitează canalul dinspre nord nu a fost afectat, în timp ce traficul naval a fost decalat pentru scurt timp în cazul navelor care vin dinspre sud.

Reuters mai transmite că petrolierul nu a fost avariat și se află acum ancorat în orașul Port Said, din nord-estul Egiptului, pe coasta Mării Mediterane, unde va rămâne până la finalizarea anchetei privind producerea incidentului. 

Canalul Suez este un drum comercial foarte important, făcând legătura între Europa și Asia, iar orice blocare a sa are efecte majore. În martie 2021, o navă a naufragiat în timp ce tranzita canalul, blocând circulația în zonă timp de șase zile, ceea ce a produs pierderi financiare de nouă miliarde de dolari pe zi la nivelul comerțului global și probleme în lanțul de aprovizionare. După incident, autoritățile responsabile au trecut la lărgirea segmentului respectiv.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday