Ministrul adjunct al Apărării de la Kiev, Hannah Maliar, a declarat că “la Bakhmut are loc o bătălie aprigă, iar forțele ucrainene avansează încet, dar cu încredere” la sud de oraș, asigurând în același timp controlul asupra pozițiilor din nordul orașului. “Rușii trimit un număr uriaș de trupe în zona Bakhmut. A fost foarte important pentru noi să ne asigurăm că deținem controlul asupra unor poziții dominante în această zonă”, a declarat oficialul ucrainean.

În același timp, Ministerul rus al Apărării susține că forțele sale au lansat atacuri cu rachete și de artilerie asupra satului Klishchiivka, la sud de Bakhmut, și asupra orașelor din jur, doborând mai multe vehicule ucrainene și distrugând echipamente militare. La Moscova se relatează că trupele ruse au reușit să respingă opt încercări ale ucrainenilor de a avansa în est și au învins lângă Bakhmut. 

Kievul are ca obiectiv recucerirea zonelor din jurul orașului Bakhmut, ocupate de soldații ruși în luna mai. Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina a mai scris pe Telegram că forțele ucrainene acționează pentru a limita atacurile rusești asupra zonelor din regiunea Donețk, în nord, în jurul orașelor Kupiansk și Liman. 

Surse: The Guardian, Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday