Kai Cenat, influencerul american cu peste 4 milioane de urmăritori pe YouTube, 5 milioane pe Instagram și 6,5 milioane pe Twitch, a anunțat miercuri, în timpul unei transmisiuni live pe una dintre platforme, că va merge vineri în Parcul Union Square din New York și va dona fanilor săi sute de console PlayStation 5, sisteme desktop, microfoane, tastaturi, camere web, scaune de birou, căști și alte astfel de dispozitive. 

Ca urmare, BBC relatează că în jur de 2.000 de persoane, majoritatea copii și adolescenți, s-au strâns în centrul metropolei, deși numărul acestora pare să fie mult mai mare. Șeful departamentului de poliție din New York, Jeffrey Maddrey, a declarat că “în scurt timp, parcul și străzile din jur au fost invadate de oameni, blocând traficul rutier și pietonal. În câteva minute, câteva mii de copii s-au strâns în centrul orașului”.  

În jur de o mie de polițiști au intervenit pentru a opri mitingul, după ce persoanele din parc au început să devină violente. “Erau oameni care se plimbau pe stradă cu lopeți, topoare și alte unelte folosite în construcții. Indivizii au aprins, de asemenea, artificii, pe care le aruncau către forțele de ordine și către alte persoane”, a mai precizat șeful poliției.

Influencerul a fost reținut de autoritățile “din motive de siguranță”, iar alte zeci de persoane au fost arestate. Departamentul Poliției din New York, scrie CNN, a transmis că Cenat nu a alertat autoritățile cu privire la adunare și nici nu avea autorizație pentru organizarea unui miting de asemenea amploare. Kai Cenat este acum acuzat de incitare la revoltă și organizarea ilegală a unei adunări.

Surse: CNN, BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday