Mișcarea face parte din campania “Make in India”, care stimulează producția locală în diferite sectoare, pentru a crea mai multe locuri de muncă. Având în vedere că importurile de produse electronice s-au ridicat la 19,7 miliarde de dolari în lunile aprilie – iunie, în creștere cu 6,25% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, premierul Modi a impus restricții de import pentru laptopuri, tablete, calculatoare și alte dispozitive electronice. 

Importatorii vor trebui de acum înainte să solicite licențe pentru a putea introduce în țară astfel de dispozitive, potrivit unui anunț emis joi de Ministerul Comerțului și Industriei din India. Noua măsură vine după o restricție similară privind importurile de televizoare din 2020.

Potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, populația tânără indiană capabilă să lucreze este estimată să ajungă la un miliard în următorul deceniu. Forța de muncă tânără și numeroasă face din această țară o mare atracție pentru companiile globale care caută alte opțiuni, pe lângă China.

Sursa: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday