Actualizarea va permite utilizatorilor să ceară eliminarea din rezultatele căutărilor a fotografiilor personale explicite sau pentru care utilizatorul nu și-a dat acordul. Cererea de eliminare a imaginilor va fi însă posibilă și pentru imaginile pe care chiar cel care se află în ele le-a încărcat pe diverse site-uri, putând să ceară să devină indisponibile în căutările Google.

De asemenea, noul instrument va permite inclusiv eliminarea din căutări a site-urilor web care conțin informații personale. Pentru a cere aceste lucruri, utilizatorii trebuie să completeze un formular, care a fost simplificat. 

The Guardian subliniază însă că nouă funcție nu poate fi aplicată pentru acele imagini pentru care utilizatorii au primit bani. Ele vor apărea în rezultatele căutărilor pentru perioada în care au fost publicate.

Pe lângă acestea, Google a pregătit și un tablou de bord, în care utilizatorii vor putea vedea rezultatele căutărilor în care sunt redate datele lor personale. Utilizatorii vor putea să ceară eliminarea anumitor rezultate, după analizarea tabloului de bord și vor fi notificați în momentul în care datele lor apar în căutări noi. Momentan acest tablou va fi disponibil doar în SUA, urmând a fi extins apoi la nivel global. 

Google va implementa și o nouă setare de filtrare pentru conținutul considerat sensibil. Astfel, acei utilizatori care nu au setată funcția SafeSearch o vor avea de acum disponibilă ca prestabilită. Imaginile explicite, conținutul violent sau pentru adulți urmând să fie estompate atunci când apar în rezultatele căutării. Setarea poate fi dezactivată în orice moment, cu excepția cazului în care utilizatorul folosește o rețea publică care are această setare ca implicită.

Sursa: The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday