Mii de obiecte rare din casa din Londra a răposatului solist al trupei Queen au fost păstrate de prietena sa apropiată, Mary Austin. Obiectele vor fi prezentate pentru prima dată publicului în cadrul unei expoziții organizate de casa Sotheby’s, care va scoate la licitație multe dintre acestea în luna septembrie. Prețurile obiectelor de colecție vor începe de la 40 de lire sterline și pot ajunge până la milioane de lire.

Am conceput spațiile galeriei noastre pentru a da senzația casei lui Freddie Mercury. Dacă ar fi intrat, ar fi recunoscut instantaneu unele dintre spațiile pe care le-am creat”, a declarat David MacDonald, șeful departamentului de vânzări al Sotheby’s Londra.

În centrul licitației se află pianul Yamaha negru al lui Freddie Mercury, estimat la aproximativ 3 milioane de lire sterline. La acesta, Freddie Mercury a compus “Bohemian Rhapsody”, cea mai cunoscută piesă a formației Queen, în 1975. 

Pianul a fost o extensie a lui Freddie, un vehicul al creativității sale. Nu ar fi fumat niciodată la pian sau nu ar fi pus niciodată un pahar pe acesta și se asigura că nimeni nu face acest lucru. Pianul era întotdeauna imaculat”, a declarat Mary Austin, prietena cântărețului.

Printre celelalte obiecte scoase la licitație se numără mantia și coroana regală purtată de Freddie Mercury în timpul ultimului turneu Queen, în 1986, a căror valoare este estimată la aproximativ 80 de mii de lire sterline. Casa de licitații se așteaptă ca versurile melodiei “We Are The Champions”, scrise de mână de artist, să se vândă pentru 200.000 – 300.000 de lire sterline.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday