Autorităţile detaliază că, după ce bărbatul a acroşat cei cinci pietoni în apropierea mall-ului AK Plaza din orașul Seongnam, a coborât din maşină şi a început să înjunghie cu cuţitul, la întâmplare, trecătorii, și a rănit nouă persoane. Incidentul a avut loc și în apropierea unei stații de metrou.

Potrivit autorităților, dintre cei 14 răniți, 12 persoane se află în stare gravă. Imaginile de la fața locului arată un hatchback Kia, cu geamul din față spart și anvelopa frontală ruptă, pe un trotuar din apropierea stației de metrou. De asemenea, presa locală a publicat Imagini care arată un bărbat îmbrăcat într-un hanorac negru şi purtând ochelari de soare, care urcă pe scara rulantă a mall-ului, cu un obiect în mână, ce pare a fi un cuțit. Atacatorul a fost reținut.

Șeful Agenției Naționale de Poliție a descris atacul ca fiind “un act de terorism”.

Acum câteva zile, o persoană a fost ucisă și altele rănite într-un alt atac cu armă albă la Seul. Tot la Seul, luna trecută, un bărbat înarmat cu un cuțit a înjunghiat cel puțin patru pietoni, ucigând o persoană. Totuși, astfel de incidente sunt rare în Coreea de Sud.

Surse alernative: AP News, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday